Engledyr

Herunder er billeder, som viser punkter, der hjælper hunden med at slappe af og blive mindre nervøs. f.eks., når I skal ud at køre bil, når I rejser, eller når I er kommet frem til det det sted, hvor I skal holde ferie. 

1. punkt er ca. på midten af toppen af hovedet. Punktet er blødt hos babyer - og tidligere var det også hos chihuahuaer (men det er heldigvis forbudt at avle for at holde dette fontanellepunkt blødt). Masser det i 30-45 sek. i urets retning med en lige finger på punktet og uden at presse.

2. punkt er lige der, hvor lændehvirvlerne bliver til korsbenet. du kan finde punktet ved at følge din hånd let over hundens ryg, til du mærker hoftekammen. Lidt bag den hoftekam, du mærker, er punktet inde på hver sin side af rygsøjlen. der er altså to punkter - et i hver sin side.

3. punkt er der, hvor dit eget håndled er, i linje ned fra ydersiden af lillefingeren. Hullet er inde i et lille hul, når du vinker sidelæns med hånden (ligesom dronningen). Punktet er samme sted hos hunden.

4. punkt er 3 af hundens fingerbredder over det 3. punkt, men mere i midten af "underarmen" lidt mere i retning mod indersiden. Mål, hvor meget 3 fingerbredder er hos hunden i forhold til dine egne finge og brug så dem som målstok.

David Læby Henningsen, Højmarksvej 9, 2600 Glostrup. Tlf.: 50 42 59 70.
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk